16. kesäkuuta 2016

Pikkukukkamekko kiinakauluksella

Ei kesää ilman uutta mekkoa!


Tällä kertaa halusin hellevaatteen sijasta toimistokelpoisemman arkimekon. Savupiippukauluksellista Jackie-mekkoa on tullut pidettyä paljon, joten päätin tehdä tähänkin melko peittävän kauluksen.

Kaavat ovat hehkuttamastani Tanya Whelanin Sew Many Dresses, Sew Little Time -kirjasta, jonka kantava idea ovat yhdisteltävät kaavanosat.

Mekko koostuu perusyläosasta, kiinakauluksesta, lyhyimmästä hihamallista ja A-linjaisesta hameesta (basic bodice + mandarin collar + cap sleeve + A-line skirt). Yläosaan tein vuorin.


Käytin koon 3 kaavoja, joihin ei juurikaan tarvinnut tehdä muutoksia. Pidensin vain hieman yläosan takakappaleen vyötärömuotolaskosta, jotta selkä ei pussittuisi, kuten minulla usein. 

Mekosta tuli näin pienin muutoksin todella istuva, mikä lupaa hyvää. Kirjan kaavoilla tulee varmasti tehtyä vielä monta vaatetta!


Hovikuvaajan mielipide kankaan kuosista oli järkkymätön: mummo. Ei auttanut, vaikka näytin kuvia suloisista, vintage-vaikutteisista pikkukukkamekoista sievien mallien yllä. Nekin olivat ihan mummoja

Mitä mieltä olette? Tuliko liian mummo?

6 kommenttia:

 1. Ei LIIAN mummo vaan just silleen sopivasti mummo! Toisaalta ymmärrän kuvaajaa, itse tein kerran pikkukukallisen mekon josta tuli sitten kuitenkin liikaa navettamekko. Mutta tää sun mekko on kyllä tosi hyvänmallinen, täytyypä tutustua tuohon kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Navettamekko" on mahtava termi, pitää ottaa käyttöön! Suosittelen lämpimästi Whelanin kirjaa, se inspiroi ainakin itseäni valtavasti. Suunnittelen jo uutta kokeilua samoilla kaavoilla mutta paitamekkona: nappilista eteen ja klassinen kaulus! (Ja vähemmän mummo kangas...)

   Poista
 2. Nätti mekko, sellainen vintagetyylinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon, että tätä tulee käytettyä - kuvaajan mielipiteestä huolimatta!

   Poista
 3. Ei ollenkaan mummo, vaan vintage ja chic!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tässä ennemminkin haettiin kuin mummoa! Joskus omille projekteille tulee sokeaksi ja näkee niissä vain oman mielikuvansa ja tavoitteensa. Siksi on ehkä ihan hyvä, että kotoa löytyy suhteellisen ankara makutuomari.

   Poista