10. maaliskuuta 2018

Mekko vekkipääntiellä

Sitä mukaa kun vuorokauden valoisat tunnit lisääntyvät, alkaa wannabe-ompelijan pää kuhista mekkomalleja.

Ihan vielä ei olla kesäisten kukkamekkojen sesongissa, joten otin toteutukseen vanhan idean.


Suunnilleen vuosi sitten tuijottelin kahvipöydän yli kollegani kaunista, lohenpunaista mekkoa, jossa oli kivat, vinot laskosparit pääntiellä. 

On tämä vaarallinen harrastus. Heti kun näkee sievän mallin, lähtevät kaavoitusrattaat mielessä pyörimään. Katsele siinä sitten kohteliaasti kahviseuraa silmiin, kun katse hakeutuu koko ajan tämän miehustaan... Jossain vaiheessa on parempi pahoitella ja kertoa avoimesti ongelmastaan väärinkäsitysten välttämiseksi.


Lohenpunaisen sijasta löysin kankaaksi törkeän upeaa turkoosia puuvillasatiinia. Sain pakanlopun edullisesti, joten tätä ihanuutta riittää vielä toiseenkin projektiin. Mekkoon kului kangasta n. 1,3 metriä.


Kaavaa lähdin työstämään (taas kerran) Sew Many Dresses, Sew Little Time -kirjan perusyläosan pohjalta. Kokeilin simppeliä ratkaisua: siirsin rintamuotolaskoksen sojottamaan kohti venepääntietä ja jaoin sen kahtia. 

Testiversio kertoi, että vekeistä tulee tällä tavoin ihan riittävän syviä, joten optimoin lopulliseen kaavaan vain hieman laskosten sijaintia enkä lisännyt ylimääräistä väljyyttä lainkaan. Helmaksi valitsin tutun ja turvallisen A-linjan.


Semmottiis! Aika kiva, vai mitä? Siihen taas ohut puuvillatakki päälle, niin kyllä tässä uskaltaa toimiston kahvipöytään mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti