14. helmikuuta 2018

Suora villahame

Tämän asiallisemmaksi ei hame voi enää mennä! Kalanruotokuvioista villaa ja suora helma. Takasaumassa piilovetoketju ja halkio.


Tuli muuten hyvä! Vielä muutama kuukausi sitten suoran hameen optimointi oli puolitiessä, mutta nyt lähestytään jo erittäin istuvaa lopputulosta. 


Mistä moinen kehitys? No, eihän siinä muu auttanut kuin ottaa viivain kauniiseen käteen. Lähdin vielä kerran liikkeelle aivan alusta: otin mitat, laskin suhteet ja piirsin hameen peruskaavan. 

Ohjeena käytin Nicole Smithin kirjaa Uusi hame päivässä, josta on ollut blogissa juttua aiemminkin. Silloin tein A-linjaa, nyt mentiin aivan suoralla. 


Lisäjännitystä projektiin toi uuden tekniikan opettelu. En ollut koskaan ennen ommellut kokovuorillista hametta, jossa olisi halkio. Kun varsinaista valmista kaavaa ei ollut, piti hieman selvitellä, kuinka kummassa vuori saadaan yhdistettyä siististi halkion molempiin reunoihin. Yksinkertaisen kaunis ja esimerkillisen asiallinen villakangas on peräisin Eurokankaasta. Kankaan tekstuuria on vaikea hahmottaa kauempaa otetuista kuvista, mutta tässä helmankulmakuvassa sen näkee, jos kuvan klikkaa suuremmaksi.

Tämä hame on niin lämmin ja helppo yhdistää erilaisiin yläosiin, että ennustan sille superpaljon käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti