5. marraskuuta 2017

Mekko suoralla hameella

Vähän kerrassaan vaatekaappini sisältö muuntuu kohti toimistotyöläisen asiallisia mutta ei liian vakavia pukineita. Uusin tulokas on tämä simppeli hihaton mekko. 


Kaavat ovat jälleen Tanya Whelanin kirjasta Sew Many Dresses, Sew Little Time. Yläosaan käytin samaa, valmiiksi muokkaamaani prinsessayläosan kaavaa kuin edelliseen mekkoon, mutta  hame on tällä kertaa suora.

Kyllä, suora!Olen vuosikaudet toistellut, kuinka ruumiinrakenteeni vuoksi minulle sopivat ainoastaan A-linjaiset hameet. Samaan aikaan olen yleisellä tasolla julistanut, että hyvin istuva, mittojen mukaan tehty vaate näyttää hyvältä minkä tahansa vartalomallin yllä. 

Monissa Whelanin kirjan mallimekoissa on tosi sievä suora hameosa. Vähitellen alkoi tuntua siltä, että minun täytyy ottaa se haltuun, jotta voin hyvällä omallatunnolla toitottaa, että jokainen voi pukea ylleen ihan mitä haluaa ja näyttää hyvältä.


No, minun ruumiinrakenteellani suora hame ei paljon poikkea A-linjaisesta... Aika ronskeja muokkauksia vaadittiin, eikä mennyt ihan kerrasta putkeen. 

Piirsin sivusaumoista ensin aivan liian pulleasti kaartuvat ja sain ylälantiolle aikaan oikein hienot jenkkakahvavarat. Ne kun vuolin pois, alkoi näyttää jo hieman paremmalta.


Ei tämä vielä täydellinen ole, mutta kutsutaan tätä lupaavaksi aluksi.


Olen nyt tehnyt Whelanin kirjan kaavoilla kolme mekkoa, eikä loppua näy. Seuraavaksi ajattelin tehdä paitamekon ja sitten haluaisin kokeilla vesiputouspääntietä... Kun on jo muokannut useamman kaavanosan omiin mittoihin, voi lähteä pienellä vaivalla kokeilemaan erilaisia lisämuotoiluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti