1. lokakuuta 2017

Kerykeion

Neljä vuotta sitten etsiskelin ohjetta ohuehkosta langasta neulottaviin säärystimiin, jotka istuisivat nilkasta polveen asti niin napakasti, että mahtuisivat talvisaappaiden varsiin. Kun en löytänyt tarpeeksi kivaa mallia, suunnittelin oman. 

Nyt nuo rakkaat Marras-säärystimet on pidetty puhki ja tarvitsin uudet. Tottahan Ravelrysta nykyään löytyisi valmiita malleja, jotka täyttäisivät sekä käytännölliset että esteettiset vaatimukseni?


Tai sitten ei.

Hetken harkitsin, neuloisinko toiset Marrakset, mutta sitten lähtivät taas suunnittelurattaat päässä pyörimään ja syntyivät nämä vielä paremmat lämmikkeet.


Kerykeion-säärystimissä on kahdenlaisia palmikoita, joista toiset levenevät nilkasta ylöspäin ja kätkevät lomaansa kaikki mallin lisäykset. Niiden ja joustinmaisen rakenteen ansiosta säärystimet istuvat kuin... hansikas? 

Toisin kuin Marrakset, joissa lisäykset muodostavat oman kuvionsa pohkeen kohdalle, nämä säärystimet voi vetäistä sokkona jalkaan välittämättä siitä, mikä kuvio osuu eteen tai taakse.


Säärystimiin kului tasan kerä Austermann Step Classic -lankaa. Ja koska tuli niin hyvät, kirjoitin näistäkin ohjeen. Se on ladattavissa ilmaiseksi Ravelrysta.

Kuvausavuksi suostui valokuvaava ystävä, jonka mielestä oli ihan ok räpsiä sata kuvaa kun toinen patsastelee Koskipuistossa sukkasillaan. Se olikin ihmeen hauskaa hommaa!


Kuvaajalta sain myös vinkin mallin nimeen. Palmikot toivat hänelle mieleen kreikkalaisessa mytologiassa esiintyvän sanansaattajan sauvan. 

Kerykeion tai Caduceus esiintyy myös Tampereen vaakunassa sekä merkonomilakin lyyrassa, joten mikäs sen sopivampi kuvio tamperelaisen merkonomin sääriin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti