2. huhtikuuta 2017

Kotisukat

Niin paljon kuin uudesta kodistamme pidänkin, kaikuvan olohuoneen lisäksi on pakko myöntää toinenkin ongelma: lattiat ovat aivan hyiset.

Vilukissana käyttäisin muutenkin kotona villasukkia, mutta täällä eivät mitkä tahansa sukkalankapitsisukat riitä.  Päätin siis neuloa lämpimimmät jalka-asiat, jotka keksin: kirjoneulepolvisukat paksusta langasta.


Malliksi valitsin näin kevään kunniaksi Niina Laitisen suunnittelemat Taimitarhan syyssukat. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään vain kahta väriä, mutta lisäsin toisen tehostevärin, jotta sievät kuviot erottuisivat paremmin toisistaan. 

Värikikkailun vuoksi muutin hieman joitakin siirtymiä kuviosta toiseen, ja sukkien yläosaan tein ihan tavallisen 2 o, 2 n -joustimen. Muuten noudatin ohjetta.


Lanka on Gjestalin Jannea, joka neuloutuu ainakin minun käsialallani hieman tiheämmäksi kuin ohjeen Seiskaveikka. Käytin siksi paksumman pohkeen kaaviota.

Sukista tuli aika tiukasti jalkaan istuvat. Jospa ne siis pysyisivät ylhäällä senkin jälkeen kun löystyvät hieman käytössä. 


Suosikkikuvioni näissä sukissa ovat kärkien ketut. Vaihdoin tehosteväriä viimeisellä kerroksella saadakseni seuraavasta aaltokuviosta tummanruskean, jolloin ketuille muodostui kaiken kukkuraksi tummat nenänpäät.


Loppuun vielä tekniikkavinkki. Käytän nykyään joustimella alkavissa neuleissa silmukoiden luomiseen Youtubesta löytyvää Tillybuddyn video-ohjetta

Tekniikka saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa vaivalloiselta. Lankaa kierretään brittiläisittäin puikkojen ympäri ja neule täytyy aloittaa tasona.

Pienellä harjoittelulla silmukoiden luominen tällä tekniikalla on kuitenkin yllättävän nopeaa, sillä niitä syntyy kaksi kerrallaan. Luontireunasta tulee sievä ja todella joustava. Tekniikkaan ei liity apulankoja tai silmukoiden poimimista, ja kun luominen aloitetaan langan päästä, aloituspätkä ei koskaan lopu kesken. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti