13. tammikuuta 2017

Tyyny Usvalle

Viime keväänä kissat saivat ystävältäni lahjaksi sievän korin. Pehmustin sen vanhoilla käsipyyhkeillä ja laitoin parvekkeelle, missä se olikin kesän ajan ahkerassa käytössä.

Syksyn sateiden alkaessa siirsin korin sisätiloihin, ja varsin pian kävi ilmi, ettei pastellisävyinen frotee ole esteettisin mahdollinen sisustuselementti.


Lankalaatikkoon oli kertynyt sopivasti kissankarvanvärisiä jämäkeriä, joten päätin virkata niistä koriin uuden pehmusteen.

Olin varma, että yhdistelmästä tulisi jymymenestys. Kuten olen aiemminkin maininnut, iloinen eläintarhamme rakastaa torkkupeittoja. Etenkin Usva ja pari vuotta sitten virkkaamani täkki ovat miltei erottamattomat.


Kun tyyny sitten valmistui, sain jälleen kerran todeta, ettei kissojen sielunmaisemaa voi käsittää. Ei nimittäin kelvannut ollenkaan.

Kuvia ottaessani yritin houkutella Usvaa koriin niin leluilla kuin makupaloillakin. Tämän lähemmäs ei päästy:


Boikottia kesti monta viikkoa, ja suunnittelin jo kaivelevani kaapista mahdollisimman hillityn pyyhkeen tyynyn tilalle. Mutta kas - eräänä aamuna löysin korista kissakerän!

Siitä lähtien Usva onkin herännyt korista lähes joka aamu. Ja välillä korinokoset on otettu päivälläkin. Ja illalla.


Virkkasin tyynyä varten 32 Super Simple Hexagon -kuusikulmiota. Ommellessani paloja yhteen totesin, että kolmestakymmenestä olisi itse asiassa tullut nätimpi ovaali, mutten jaksanut enää purkaa. 

Onneksi kauneusvirhe ei alun epäilyksien väistyttyä vaikuta haittaavan käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti