31. lokakuuta 2016

Cosmos-hihna

Taas käännettiin kelloja, ja illat pimenevät entistä aikaisemmin. Lyhytkoipisen koiran ulkoiluttajaa hirvittää. Mahtavatko autoilijat nähdä koko otusta konepeltiensä takaa, kun ylitämme tietä? 

Koirille on nykyään saatavana vaikka minkämoista vilkkuvaloa ja heijastinliiviä, mutta auttavatko ne siellä maanrajassa? Olisiko sittenkin parempi tuunata hihnasta heijastava?


Terrieriherran tyylikkääseen nahkahihnaan eivät heijastintarrat tartu, joten jotain muuta piti keksiä. Hain Lankamaailman synttärialesta kerän Svarta Fåret Cosmos -lankaa ja neuloin siitä pitkän tuubin, jonka sisälle hihnan voi pujottaa silloin, kun tarvitaan lisää näkyvyyttä.

Tulipas taas tehtyä tosi typerän näköinen kapistus. Mutta se toimii! Verratkaa vaikka.


Jos tuubin rumuus häiritsee päivänvalossa, sen voi helposti vetäistä pois hihnan päältä. Sitä paitsi kohtahan meillä on taas monta kuukautta pimeää putkeen, joten kuka sitä edes huomaa.


Kerrankin syysiltojen pimeydestä oli hyötyä neuleen kuvaamiseen. Ajoitus ei vain meinannut ensin osua kohdalleen salamavalon kanssa. Tämä viimeinen otos on suosikkini. Mikä tuike! Mikä takamus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti