18. syyskuuta 2016

Laskoshame

Arkivaatteita syksyksi, osa... öh, neljä? 


Vaatekaapistani on jo jonkin aikaa puuttunut siisti, yksivärinen, vaaleasävyinen hame. Blogin bannerissa esiintyvä oranssi vakosamettihamekin tuli jo käytettyä puhki.


Nyt löytyi juuri sopivaa, tukevahkoa puuvillaa, josta ompelin kaarrokehameen Joka tyypin kaavakirjan ohjeella. Käytin helman kaavaa ihan sellaisenaan, ja tein kokonaan tikatut laskokset kuten perusohjeessa. Kaarroketta kavensin hieman ylhäältä.


Viime aikoina on tullut ommeltua enemmän piilovetoketjuja kuin tavallisia, ja sen huomaa. Tähän hameeseen tuli räpellettyä aikamoisen ruma vetoketjuhalkio. Pitäisiköhän treenata lisää vai tyytyä piiloketjuihin?

Laskosten tikkauksista sen sijaan tuli ihan siistit. Käytin tuttuun tapaan vetoketjupaininjalkaa reunan lähelle tuleviin tikkauksiin.


Hamehommat eivät ole loppumassa ihan pian, sillä vaatekaapissani on myös useamman talvihameen mentävä aukko. Viimeiset neljä talvea olen pyöräillyt töihin tai kouluun ja vaihtanut perillä sisävaatteisiin, joten en ole juurikaan tarvinnut pakkasenkestäviä hameita. Nyt niille olisi pitkästä aikaa käyttöä. 

Vielä kun jostain löytyisi vuorokauteen pari lisätuntia käsitöitä varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti