25. syyskuuta 2016

Lakki miehelle

Taas on oltu jännän äärellä diutun ompelimossa.

Asuinkumppanini ei löytänyt kaupoista itselleen sopivaa lakkia vanhan puhki pidetyn tilalle. Kaikissa oli joko liian suuri lippa tai ainakin väärä väri ja kuvio. Pitkällisen etsinnän seurauksena heräsi kysymys, voisinko kenties ommella hänelle lakin.


Aina voi ainakin yrittää! About Goodness -blogista löytyi ilmainen, kaavallinen ohje, josta lähdettiin liikkeelle. Pienensin lipan melkein puoleen alkuperäisestä, ja samalla piti tietenkin piirtää uusiksi muutkin kaavanosat. Taakse lisäsin pätkän kuminauhaa, jotta lakki istuisi napakammin. 


Eihän tästä mitenkään täydellinen tullut. Ainakin kuvissa lakki näyttää menevän reunoilta kovasti ryttyyn, ja takasauman yläpääkin jää vähän koholle. Mutta hei - ensimmäiseksi koskaan ompelemakseni hatuksi kuitenkin kohtuullinen suoritus! 


Mies valitsi päälliseksi ohutta villakangasta, jota kului suorastaan naurettavan pieni pala. Jämästä riittäisi hyvin toiseen samanlaiseen lakkiin, vaikka lämpimämmällä vuorikankaalla. Mutta katsotaan nyt ensin, kelpaako tämä käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti