30. elokuuta 2016

Bägi

Olen jo tovin haaveillut tekeväni itselleni uuden olkalaukun Handmade Hippu -blogin Bägi-ohjeella. Vanha laukkuni kun on viime aikoina alkanut näyttää juuri siltä, kuin kymmenen vuotta uskollisesti palvelleen kangaslaukun voi olettaa näyttävän. 


Pari viikkoa sitten piipahdin muulla asialla Finlaysonin tehtaanmyymälässä, ja siellä osui silmääni täydellinen bägikangas: Sami Vullin suunnittelema Pesue-puolipanama. Siinä yhdistyvät juuri sopivasti hillityt värit ja hillitön kuvio!

Kangas oli kaiken hyvän lisäksi tarjouksessa, joten selvisin seitsemällä eurolla, vaikka otin varuilta hieman kohdistusvaraa.


Halusin mahdollisimman tukevan laukun, joten päätin tukea sekä vuorin että päällisen kaikki kappaleet. Valmisteltavaa oli paljon, mutta kaiken silittämisen jälkeen varsinainen laukun kokoaminen vei vain hetken. Ja huom! Silitin vain yhden tukikangaspalan kiinni silitysliinaan...


Noudatin muilta osin ohjetta, mutta hihnan kiinnitin hieman eri tavalla. Jätin hihnan toisen pään sivukappaleen ja alavaran sauman väliin (ohjeen kohdassa 8), ja toisessa sivussa tein samoin hihnan kiinnikkeelle. Näin selvisin yhdellä metallikiinnikkeellä ja ilman laukun päälle tulevia tikkauksia.


Hihnan metalliosat napsaisin vanhasta laukustani. Sen hihnassa oli aika tukevat reunat. Monenlaista välinettä voi ompelutöissä tarvita.

Myös vetoketju on kierrätyskamaa - olen aikoinaan ratkonut sen irti opiskeluhaalaristani!


Laukun sisälle lisäsin ohjeen mukaisten taskujen lisäksi vetoketjutaskun. Sellaista en ollutkaan tehnyt aiemmin, mutta katsoin mallia Sewplicity-blogin kuvallisesta ohjeesta. Laukun tummaa sisustaa on aivan mahdottoman hankalaa kuvata, joten saatte luvan uskoa kun sanon, että siisti tuli!


Turhaan ei ole Bägi-ohjetta muissa blogeissa kehuttu, sillä tuloksena oli siisti ja juuri sopivan kokoinen laukku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti