5. heinäkuuta 2016

Pussukkatehdas

Terveiset pussukkatehtaasta!

Kaikki sai alkunsa, kun keksin tehdä hameen ylijäämistä itselleni uuden penaalin. Vanha oli palvellut uskollisesti vähintään kymmenen vuotta ja alkoi näyttää aika nuhjuiselta.

Käytin Villa & Villa -blogin ohjetta, joka väänsi 3D-kyvyttömät aivoni ihan solmuun. Usko meinasi loppua monta kertaa, mutta kaiken nyhertämisen jälkeen mytystä kuoriutui kääntäessä ihan oikean mallinen ja siisti penaali. 


Paitsi että siitä tuli aivan valtava. Koko on 21 x 6 x 6 cm.

Joku fiksumpi olisi saattanut hahmottaa jo etukäteen, että jos vanha penaalini on litteä 21 x 6 cm, tästä uudesta tulee noin kuusi kertaa tilavampi.

Näin suurta penaalia en huolinut mukaan kannettavaksi, joten täytin sen värikynillä ja ryhdyin tekemään uutta. Ei muuta kun lisää tilkkuja kehiin.


Tässä vaiheessa tehtailu karkasi käsistä. Kun kerran tilkut ja tukikankaat olivat esillä, leikkelin samantien tarvikkeet pariin koiran namipussiin.

Käytin omaa namipussiohjettani ja tein kaksi eri kokoa: 10 x 10 cm ja 12 x 12 cm


Namipussit ovat menossa arpajaisvoitoiksi rotuyhdistyksen kesätapahtumaan, joten kirjoin niiden taskuihin koristeeksi jonkinmoiset sealyt.

Edellisestä kirjontatyöstä on kulunut viitisentoista vuotta, mikä kyllä näkyy... Ihan hauskaa puuhaa silti, vähän kuin langalla värittämistä.


Ja sain minä sen penaalinkin lopulta tehtyä. Tässä ei ole mitään muotoiluja, ihan vain suorakaiteen muotoiset päällis- ja vuorikangaspalat yhdistettynä vanhasta hameesta purettuun vetoketjuun ja somisteena pitsiä yhdellä sivulla.


Yksinkertaista mutta toimivaa. Tyyli kyllä vaihtui kertaheitolla - huomattavasti vähemmän katu-uskottavaan suuntaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti