30. kesäkuuta 2016

Perusraita

Arkivaatteita ensi syksyksi, osa 2: raidallinen perusvillatakki.

Lanka on Seiskaveikkaa ja malli improvisoitu. Kaula-aukon silmukkamääriä laskeskelin hieman mittanauhan kanssa, mutta muutoin keksin muotoilut sitä mukaa kuin työ edistyi.


Olen sikäli onnekas, etteivät Novitan sekoitelangat kutittele minua. Lähinnä niissä ärsyttävät langan säikeisiin kietoutuneet roskat ja värisävyt, jotka ovat kilpailijoihin verrattuna jotenkin haaleita ja suttuisia.

Viime syksyn värikartta iski kuitenkin suoraan hermoon. Lankalaatikossa oli vielä kerä vanhaa vaaleanvihreää, johon yhdistin tumman suklaan, sinapinkeltaisen ja luonnonvalkoisen. Näissä maanläheisissä sävyissä haaleuskaan ei niin häiritse.


Neuloin takin saumattomasti ylhäältä alaspäin. Nelosen puikot ja parhaimmillaan kolme EM-futismatsia päivässä takasivat vauhdikkaan edistymisen. Tarkemmat speksit löytyvät Ravelryn projektisivulta.

Ainoa harmaita hiuksia aiheuttanut asia projektissa olivat napinlävet. Täytyy ehdottomasti opetella tekemään niistä siistimpiä. Onneksi löysin täydelliset napit, joiden alta lävet eivät kurki.


Tästä tuli oikein mukava perusvaate, jolle ennustan pitkää ikää ja paljon käyttöä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti