13. huhtikuuta 2016

Cadence

Cadence-sukat ovat odotelleet neulejonossani jo kotvan aikaa. Malli on tosi kaunis, koristeellinen mutta pohjimmiltaan yksinkertainen. Arastelin aloittamista, koska neulon sukkani yleensä hieman paksummasta langasta. 

Nyt piti kuitenkin päästä testaamaan joulusta asti käyttöönottoa odotelleet Knit Pron metalliset, neliskulmaiset sukkapuikot (2,5 mm), joten rohkeasti vain.


Ovathan ne kivat. Hennon keväisen vihreät, täydellisesti istuvat hienostelusukat. Aijai, ettei vain tulisi nyt himo näihin pikkutarkempiin sukkamalleihin, kun puikotkin osoittautuivat vallan mainioiksi!

Kuvauskaverina uskollinen, lähes 30 vuotta mukanani kulkenut Hippo.


Olipa mukava saada jokin projekti valmiiksi asti. Taas on ollut turhankin monta rautaa tulessa niin käsitöiden kuin muidenkin harrastusten suhteen. 

Tai no, olenhan minä jotain saanut valmiiksi, mutten mitään esiteltäväksi kelpaavaa. Vai olisitteko muka halunneet nähdä sohvan tarrakiinnitteisen taustakankaan tai kesäkukkahyllyn säkkikankaisen varjostusverhon? 

Niin arvelinkin. Ja sitten on tämä lohikäärmeprojekti...


Ei se nyt vielä ihan lohikäärmeeltä näytä, vaikka aikaa ja vaivaa on kulunut jo ihan kiitettävästi. Palaan asiaan, jos tästä vielä joskus tulee valmista.

4 kommenttia:

 1. Oi miten kauniit sukat ja ihanan keväinen väri! Mulla on myös semmoiset neliskanttiset puikot, tosin puiset, ja olen tykännyt niistä :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniit sukat ja ihanan keväinen väri! Mulla on myös semmoiset neliskanttiset puikot, tosin puiset, ja olen tykännyt niistä :)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit sukat ja aivan ihana väri!
  Mulla on ollut tarkoituksena tehdä polvenylisukat, mutta sopivaa kaavaa ei tunnut löytyvän. Saisikohan tätä mallia pidennettyä jotenkin kätevästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä on tullut pidettyä paljon.

   Sukkien ohje on kirjoitettu neulottavaksi ylhäältä alaspäin. Jos haluaisi neuloa varsista pidemmät ja ylhäältä leveämmät mutta pitää kuviot mahdollisimman samankaltaisina, voisi ehkä neuloa alussa nuo kierteiset pystyraidat leveämpinä ja kavennella vähitellen. Jos kaavioissa olisi alussa vaikka 4 s kavennusten ja langankiertojen välissä 2 s sijasta, sukalle tulisi lisää ympärysmittaa 16 s eli vajaat 6 cm... Sitten vain sopivissa kohdissa tekisi tuplakavennukset yksinkertaisten sijasta.

   Toisaalta sukissa on kärjissä sileää neuletta, joten niihin voisi sopia myös sileä pohjekiila, joka kaventuisi vähitellen pois. Sen saisi tosi helposti lisättyä kahden takimmaisen kierteisen pystyraidan väliin.

   Apua, nyt innostuin itsekin ajatuksesta..!

   Poista