6. maaliskuuta 2016

Aarrearkku

Taannoisen Konmari-innostuksen vallassa tulin penkoneeksi korulaatikkoani. Totesin, että minulla on tosi kauniita koruja, mutta käytän niistä vain murto-osaa.

Syyksi epäilin säilytysratkaisuani. Olin pinonnut korut omissa pikkurasioissaan kenkälaatikkoon, ja käyttöön pääsivät lähinnä päällimmäiset. Loput unohtuivat pohjalle. Korut piti siis saada konmarilaisittain "jonoon", kaikki kerralla näkyville.


Etsiskelin kaupoista sopivaa säilytyslokerikkoa, mutta löysin vain ääripäät: Bilteman muoviset ruuvilokerikot ja sisustusliikkeiden valkeat puulaatikot, joiden kyljessä lukee kaunokirjaimin Jewelry.

Persoonallisempaa piti saada. Etsystä löytyi käsintehty, kaksikerroksinen puulaatikko, joka oli kokonsa ja muotonsa puolesta täydellinen koruille. Pehmusteet tuunasin itse.


Leikkasin paksusta askarteluhuovasta lokeroiden kokoiset palaset, jotka päällystin mekkokankaan jämillä. Koukullisia korvakoruja varten käärin useamman kerroksen kangasta päällekkäin, jotta sain aikaan ripustustaskut.

Nappikorviksille näpersin myös oman lokeronsa: rullasin ohuemmasta huovasta pieniä kääryleitä, jotka liimasin peräkkäin pahvinpalaan. Sitten taas kangasta päälle.


Tuli hyvä aarrearkku! Yläkerrassa asuu arkikäyttökoruja, alhaalla harvemmin tarvittuja. Tästä kelpaa valita somisteita ylle, kun kaikki on sievästi järjestyksessä.


Eikä murtovaraskaan osaa heti suunnistaa oikealle kirstulle, kun kyljessä ei lue mitään! Ellei varas sitten satu lukemaan blogia...

2 kommenttia:

  1. Tulipa siitä hieno. Sinulla muuten on hurmaavan ihanat talitinttikorvikset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintit olivat yksi niistä pareista, jotka kaivoin esiin laatikon pohjalta ja päätin oitis ottaa aktiivikäyttöön. Minulla on ollut ne suunnilleen yhtä kauan kuin reiät korvissa, joten ovat kyllä kestäneet hyvin aikaa.

      Poista