2. helmikuuta 2016

Vasama

Tammikuun loppupuoli kului neulerintamalla pitkälti hys hys -juttuihin. 

Valokuvaavalle ystävälle tein synttäri-/tuparilahjaksi Vasama-kännykkäät Neulistin ohjeella. Mainio ohje olikin, mitään ei tarvinnut muuttaa!


Lankana käytin edullista peruslankaa, Hjertegarnin Basicia, josta sain 3 mm puikoilla prikulleen ohjeen mukaisen tiheyden. Koska kyseessä oli yllätyslahja, tein värivalinnan varman päälle. Hiilenharmaan kanssa ei voi mennä ainakaan kovin pahasti pieleen. 

Ystäväni sietää tosin harvinaisen hyvin muitakin kuin näitä ns. miesvärejä (olen neulonut hänelle mm. keltamustat ampparisukat), mutta värisävyjen suhteen hänellä on tosi tarkka maku. Värikkäämmät värit kannattaa siis hyväksyttää etukäteen. 


Lapasista tuli käytännöllisen oloiset. Kämmenosan ja peukalon huput yltävät kyllin alas sormien päälle. Ne ovat myös riittävän pitkältä matkalta kiinni kämmenselässä jotta eivät avattuina roiku holtittomasti ympäriinsä.


Tykkään myös kämmenselän hillitystä salamakuviosta. Kuten ohjeessa luvataan, se toimii katseenvangitsijana vieden huomion pois hupun saumasta. Lisäksi salamakaavion seuraaminen teki neulomisesta paljon mielenkiintoisempaa.


Kännykkäät (tai kamerakkaat?) valmistuivat ajoissa syntymäpäiväksi mutta myöhästyivät harmillisesti tammikuun tuimilta pakkasilta, jotka loihtivat lähiympäristön valokuvaukselliseksi ja jäädyttivät armotta kuvaajan kourat. 

Toivottavasti tänä talvena saadaan vielä sen verran miinusasteita, että lahja pääsee hyötykäyttöön! 

Muut hys hys -jutut ovat vielä kesken, joten niistä lisää tuonnempana...

2 kommenttia:

  1. Tuo Vasama-kuvio on kyllä hieno! Muutenkin erittäin tyylikkäät ja kätevät kännykkäät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heidi! Mikä parasta, myös lahjan saaja vaikutti tykkäävän näistä.

      Poista