20. helmikuuta 2016

My Favorite Color

Lukuisista lempiväreistäni suurin ikisuosikkini on lämmin vaaleanvihreä. Juuri sellainen kuin Cascade 220 Heathers värissä Turtle.


Olin hankkinut neljä vyyhtiä tätä kilpparinvihreää ihanuutta aivan eri projektia varten, mutta sitten törmäsin Dieuwke van Mulligenin My Favorite Color -villatakkiin ja totesin, että mallin nimi suorastaan velvoittaa vaihtamaan suunnitelmaa.

Alkuperäisessä ohjeessa paidan selkää ja vasen etukappaletta somistavat ainaoikein-osiot. Minun teki mieli jotain hieman koristeellisempaa, joten neuloin selkään leveän palmikkokuvion.


Alkuperäisestä ohjeesta nappasin silmukkamäärät ja mielenkiintoisen rakenteen. Ensin neulotaan niskan ainaoikein-reunus, jonka reunasta poimitaan takakappaleen silmukat. Sitten ryhdytään lisäämään etukappaleen silmukoita. Hartioille syntyy tuplalisäysten myötä suora "sauma", joka haarautuu lopuksi pystysuoriksi hihasaumoiksi.

Neuloin nuo olan lisäykset hieman liian tiukalla käsialalla, joten saumoista tuli turhan lyhyet ja hihojen pystysuorat valesaumat kaartuvat ylhäällä kohti kaula-aukkoa. No, ensi kerralla osaan paremmin! Rakenne oli joka tapauksessa niin vinkeä, että aion ehdottomasti kokeilla sitä uudelleen.


Suunnitelman muutoksen myötä lankaa oli käytössä naftisti. Priorisoin helman ja lisäsin siihen hieman pituutta saadakseni napinlävet osumaan sopivasti. Hihoista tein sitten sen mittaiset kuin lankaa riitti. Suunnilleen 3/4-pituiset niistä tuli. 

Napit löysin omasta varastosta. Luullakseni olen saksinut ne talteen miehen vanhoista reisitasku-capreista!

Takista tuli ihanan lämmin ja pehmeä. Parasta on kuitenkin tuo väri! Tähän aikaan vuodesta ainakin minun silmäni janoavat versonvihreää.

6 kommenttia:

 1. Kaunis malli, jota olet upeasti muokannut! Hieno selkäkuvio!

  VastaaPoista
 2. Tuo minunkin mieliväri! Kaunis neule siitä tulikin, kannatti vaihtaa suunnitelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä se alkuperäinenkin vielä joskus toteutuu, eri langasta.

   Poista
 3. Ei ihme että tuo väri on mieleesi, sopii todella kauniisti hiustesi väriin. Neulekin on kaunis!

  VastaaPoista