31. joulukuuta 2015

Sukkia sukupolville

Ystäväni tyttären yksivuotissynttäreiden lähestyessä utelin, olisiko päivänsankari minkäänlaista neuletta vailla. Sain luvan tehdä sukat vaikka molemmille.


Joten tein. Kolme kerää Gjestalin Maijaa riitti kahden sukupolven sukkiin. 

Pienemmät ovat malliltaan Nellas Aprilin All the Way, ja niihin kului 36 grammaa lankaa. Sukat ovat kauttaaltaan mukavan joustavat pieniin mutta kasvaviin jalkoihin.

Täysikasvuisiin jalkoihin neuloin Tiina Kuun Hovineidon hienommat. Tämä on yksinkertaisen tyylikäs ja kaunis malli, jonka uskon sopivan hyvin saajalleen. Lankaa kului 85 g.


Hovineidot oikuttelivat neulottaessa jonkin verran. Ensin säädin puikkokoon kanssa. Sitten en saanut sukan kärjestä sopivaa ja jouduin säveltämään ihan omanlaiset kavennukset. Kun yksi sukka vihdoin oli valmis, lähdin hienostelemaan kiekuroita peilikuviksi toiseen - ja eikös sinne jäänyt yksi onneton palmikonkierto väärin päin. Ei muuta kuin puolet teräosasta purkuun.

Onneksi lopputulos palkitsee tälläkin kertaa. Voin saman tien luvata, että ensi vuonna neulon ainakin pari paria Tiina Kuun suunnittelemia sukkia. Ja yritän mokailla niiden kanssa vähemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti