8. marraskuuta 2015

December Socks

Joskus ei meinaa natsata millään. Malli ja lanka eivät vain pelaa yhteen. Kanssaneulojien projekteissa sama yhdistelmä näyttää toimivan loistavasti, mutta omasta yritelmästä tulee sotkuinen syherö.

Näin kävi useampaankin otteeseen tämän lahjasukkaparin kanssa.

Kokeilin ainakin neljää mallia ja vaihdoin lankaakin kahdesti ennen kuin löytyi sekä käsialaani että lahjan saajan olemukseen sopiva kombinaatio. 

Voittajayhdistelmäksi muodostui lopulta Niina Laitisen suunnittelema December Socks ja Novitan tämän syksyn uutuuslanka Nordic Wool. 


December Socks -mallista on tarjolla kaksi versiota: Nallelle tai Seiskaveikalle. Aloitin sukat ensin Nallesta, mutta minun käsialallani varsi vaikutti turhan naftilta. 

Vaihdoin siis langan hieman paksumpaan Nordic Wooliin ja neuloin Nallelle tarkoitetun ohjeen mukaan. Varsista jätin pois yhden mallikerran toiston. Lankaa kului vallan sopivasti 92 g.


Täysivillainen Nordic Wool osoittautui ihan mukavaksi neulottavaksi. Aika karheaa se on, mutta luonteikkaalla tavalla. Plussaa avainlippumerkistä, konepestävyydestä ja värikartasta. 

Hintaa on kuitenkin sen verran, että saatanpa käyttää jatkossa samat roposet muiden pohjoismaisten valmistajien pehmoisempiin lankoihin.


Sukat ovat menossa henkilölle, joka pitää kuvioista ja voimakkaista väreistä mutta pukeutuu silti melko hillitysti. Toivottavasti tumman luumun ja herkän kuvion yhdistelmä miellyttää saajaa. 

Itse ainakin olen lopputulokseen tyytyväinen. Paremmat tuli kuin yhdestäkään muusta testatusta vaihtoehdosta. Kyllä kannatti aloittaa vielä kuudennen kerran alusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti