3. lokakuuta 2015

Paraphernaliat ystävälle

Muutama viikko sitten sain ajatuksen neuloa parille ystävälleni joululahjaksi sukat. Koska inhoan kiirettä, päätin aloittaa heti.

Yleensä neulon muille ainoastaan tilauksesta, jotta saan lopputuloksesta varmasti vastaanottajan toiveiden ja mittojen mukaisen. Yritin nytkin valita värit ja mallit mahdollisimman huolella saajien mukaan.


Ensimmäiselle lahjottavalle tarvitsin sukat, jotka sopivat pitkiin mutta kapeisiin jalkateriin. Taina Anttilan Paraphernalia-malli tuli heti mieleeni.

Ohjeessa teräosan pituutta säädellään kantapään aloituskohdalla. Silmukoiden määrä on kaikissa ko'oissa sama, joten isommistakaan sukista ei tule liian leveät lötteröt. Teräosan päällä jatkuva joustin antaa riittävästi tilaa erikokoisille jaloille.


Neuloin itselleni Paraphernaliat muutama vuosi sitten, ja niistä tuli minun käsialallani aika naftit. Tällä kertaa käytin paksumpaa lankaa kuin ohjeessa, Gjestalin Maijaa.

Väriksi valitsin tumman turkoosin, koska se on ensimmäinen väri, joka minulle tulee sukkien saajasta mieleen. Ainakin omasta mielestäni näistä tuli oikein nätit. Toivottavasti ovat mieleiset.

Toiseenkin sukkapariin on jo lanka hankittuna ja malli valittuna. Tulossa on monituntisia bussi- ja junareissuja, joten eiköhän sekin pari valmistu hyvissä ajoin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti