17. lokakuuta 2015

Lintuhame

Vaatekaapin täydennys jatkuu hamehommilla. Käytin Uusi hame päivässä -kirjan viistottua A-linjaisen hameen kaavaa, jonka olin testannut kerran aikaisemmin. Melkoista luksusta kyllä tällainen tasan tarkkaan omilla mitoilla tehty vaate!


Ohjeesta poiketen tein yhdestä kappaleesta taitettavan vyötärökaitaleen, jonka ompelin Ditto Fabricsin kuvallisen vyötärökaitaleohjeen mukaan. Normaaliversiooni verrattuna kaitaleessa oli hieman enemmän tikattavaa, mutta lopputulos on hyvinkin vaivan arvoinen: siisti ja napakka. Taidan käyttää ohjetta jatkossakin.


Helmaan lisäsin kapean kaitaleen kauluspaidasta yli jäänyttä tummanruskeaa kangasta. Yksivärinen reunus helmassa kehystää kivasti pikkukuviollisen hameen.


Vihdoin pääsin myös testaamaan kesällä hankkimani piilovetoketjupaininjalan, joka osoittautui erittäin näppäräksi apuvälineeksi - kunhan sen ensin sai ärräpäiden ja teekkarin avustuksella asennettua kiinni ompelukoneeseen! 

Joko alkaa mennä välineurheilun puolelle, kun yksinkertaisen hameen tekemiseen tarvitaan neljää eri paininjalkaa? 


Tavallista vetoketjupaininjalkaa käytin vyötärökaitaleen ja helman päällitikkauksiin, sillä tikkausjalkaa en omista. Vetoketjupaininjalalla saan tikin nätimmin lähelle reunaa kuin tavallisella.

Kangaslaatikkoni pursuaa jälleen tavaraa: ompelujonossa on laskujeni mukaan kolme hametta, kaksi paitaa ja yksi mekko. Mutta näin ilmojen kylmetessä tekee mieli vain neuloa. Onneksi lankaakin riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti