17. syyskuuta 2015

Sealyhaminterrieripatalaput

Taas on ollut monta rautaa tulessa niin käsitöiden kuin muun elon suhteen. Onneksi käsitöitä sentään valmistuu aina silloin tällöin, hieman tiheämmin kuin niitä suurempia elämänprojekteja.


Tämän patalappuparin neuloin rotuyhdistyksen huutokauppaan. Muut kaupatut tuotteet olivat kyllä paljon hienompia ja arvokkaampia, mutta löytyi näillekin ostaja.

Neuloin patalaput onteloneuleena Hjertegarn Lima -langasta, joten ainakin ne ovat taatusti tarpeeksi paksut käyttötarkoitukseensa. Onteloneuleen luonteen mukaisesti taustapuolella on mustat varjosealyhamit - tai ceskyterrierit, ihan miten vain!


Vaikka projekti ei ollut tämän kummempi, opin taas pari uutta onteloneuletekniikkaa: huomaamattoman luontireunan (YouTube) ja nostetuilla silmukoilla tehdyt sivureunat (YouTube).

Lisäksi kasvatin rutkasti lisää luonnetta, sillä totesin saavani taso-onteloneuleesta siistiä vain kiristämällä jok'ikisen nurjan silmukan langasta vetämällä. Kuten kuvasta näkyy, vaalealle puolelle jäi silti vasempiin reunoihin hassuja epätasaisuuksia. Kyllä kismitti, etenkin kun työ päätyi jollekulle muulle kuin itselle. Mutta päätin ottaa senkin luonteen kasvatuksen kannalta!

Kenties kaikkein hauskin vaihe projektissa oli FreePatternWizardilla leikkiminen. Sen avulla voi luoda halutun kokoisia neule-, virkkaus-, ristipisto- tai helmityökaavioita omista valokuvista. Värien ja sävyjen määrän voi valita itse. Esimerkiksi tuo seisovan koiran kaavio perustuu tähän kuvaan.


Suosittelen kaaviovelhoa lämpimästi! Valokuvaa saattaa joutua esimuotoilemaan hieman ja valmiita kaaviotakin hienosäätämään yksittäisten silmukoiden suhteen, mutta suuri apu palvelusta on joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti