30. syyskuuta 2015

Naisen kauluspaita

Syksy tuo jälleen tullessaan toimistohommia ja tarpeen siisteille sisävaatteille. 


Aloitin vaatekaapin täydentämisen ompelemalla itsellenikin kauluspaidan, kesän onnistuneen miehen kauluspaita -kokeilun rohkaisemana.


Malli on Burda-lehden 4/2011 kaava 105 pienin muutoksin. Alkuperäinen malli on väljä ja suora, vyötärölaskoksia ei ole lainkaan. Burdalle tyypilliseen tapaan samaa kaavaa sovelletaan kuitenkin useampaan lehden malliin, joten laskokset löytyvät suoraan kaavasta pidempää paitamekkomallia varten.


Levensin takakappaleen laskoksia hieman, ja hyvin se istuu, vaikka kuviin tuli tuhat ryppyä. Helma on alkuperäinen, siitä tekisin uusintaotolla takaa hieman lyhyemmän ja huomattavasti maltillisemmin kaartavan.


Mallin hauskin yksityiskohta löytyy hihansuista: ylipitkät, napittomat hihansuukaitaleet halkioilla. Superhelpot tehdä, superkivat käyttää! Perintönä saamani rumat, luisevat kämmenselät jäävät kätevästi piiloon pitkien hihojen suojaan, mutta näppäimistöä on silti helppo naputtaa.

Jos olisin työekonominen hyötyompelija, ottaisin nyt valmiit kaavat kauniiseen käteen ja hurauttaisin tusinan samanlaisia peruspaitoja kaikissa sateenkaaren väreissä. Mutta mitä vielä. Työn alla on jo jotain ihan muuta. 

Ja vahingossa menin tilaamaan vähän vakosamettiakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti