19. syyskuuta 2015

Hourglass Cowl

Syyssateiden saapuessa kaivoin laatikosta suosikkisyyshuivini, nelivuotiaan Stockholm Scarfin. Samalla kummastelin, miksi minulla ei ole yhtään talvikeleihin sopivaa pyöröhuivia. Sellainen piti tietenkin aloittaa heti! Hain lähiostarilta kerän Seiskaveikkaa ja valitsin malliksi Leslie Weberin Hourglass Cowlin


Halusin ehdottomasti huivin, jossa ei ole "väärää" puolta, sillä olen aivan liian laiska asettelemaan asusteita ylleni peilin edessä. Hourglass Cowlissa on oikealla puolella nimen mukaisesti tiimalaseja ja nurjalle puolelle muodostuu täysin erilainen mutta ihan yhtä kaunis ristikkokuvio. Täydellistä!


Tein huivin reunukset ohjeesta poiketen ihan tavallisena 2 o, 1 n -joustimena. Lisäksi neuloin kaikki ssk:t ylivetokavennuksina, jotta sain niistä hieman napakampia.

Mallitilkkuvaiheessa tuskailin langankiertojen kanssa. Ne levisivät miten sattuu ja näyttivät jotenkin liian suurilta. Kokeilin ensin neuloa langankierrot kiertäen seuraavalla kerroksella, mutta tämä tekniikka sulki pitsireiät lähes kokonaan ja häiritsi nurjan puolen kuviota. Koitin myös tehdä langankierron eri suuntiin ja eri kireydellä, mutta sekään ei tuntunut hyvältä. 

Lopulta löysin erään Ravelry-projektin muistiinpanoista linkin mielenkiintoiseen tekniikkaohjeeseen. Siinä neuvottiin tekemään langankierrot ihan tavallisesti ja neulomaan myös seuraava kerros normaalisti. Vasta tätä seuraavalla kerroksella langankierrosta syntyneet silmukat neulottiin kiertäen. Lopputulos oli juuri toivotun kaltainen keskikokoinen, siisti ja symmetrinen reikä!


Kuvassa kolme oikeanpuolimmaista langankiertoa on neulottu kiertäen seuraavalla toisella kerroksella ja vasemmanpuoleinen normaalisti. Ero näyttää aika mitättömältä, mutta lopputuloksessa sen kyllä huomaa, kun langankiertoja on tiheässä.

Hovikuvaajani on vielä hieman toipilas, joten palkkasin kuvausassistentiksi terrieriherran. Paremminhan tuo näyttää poseeraavan kuin minä!


Moni neuloja saattaa kavahtaa ajatusta Seiskaveikasta kaulan ympärillä. Minua lanka ei kuitenkaan kutittele - ehkä siksi, että vilukissana nostan yleensä takin kaulukset mahdollisimman pystyyn ja kiedon huivin niiden päälle. Moni eniten käyttämäni huivi onkin ihan perus-Novitaa: Nallea tai Seiskaveikkaa. 

Ennustan tällekin huiville paljon käyttöä, jos talvesta vain tulee kyllin kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti