14. heinäkuuta 2015

Kaavojen säilytyksestä

Olen jo vuosia säilyttänyt piirtämiäni kaavoja A3-kokoisessa, kartonkisessa piirustussalkussa, joka on mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan todella sievä esine. Onneksi keksin aikanaan tämän käyttötarkoituksen, niin sain syyn hankkia sellaisen!


Otin tavakseni kiinnittää kaavanosat klemmareilla taitetun A4-arkin väliin ja kirjoittaa päälle kaavan speksit. Pienehkölle kaavamäärälle järjestelmäni toimi hyvin, mutta kesän aikana salkkuun on ilmaantunut niin vino pino uusia kaavoja, että sen penkominen alkoi olla ärsyttävää.

Niinpä marssin kauppaan, ostin säästöpakkauksen muovitaskuja ja ryhdyin pussittamaan kaavoja, kukin malli omaan taskuunsa. Taskun päällimmäiseksi laitoin kopion ohjeesta, jos sellainen oli olemassa.


Jouduin taittamaan kaavat pienemmiksi kuin ennen, mutta yllättäen nipuista ei tullutkaan sen paksumpia. Muovitasku toimii vähän kuin vakuumipakkauksena kaavapaperille: kevyellä pyyhkäisyllä se litistyy siistiksi paketiksi.

Pussitusurakan päätteeksi keräsin hameet, mekot ja paidat omiksi pinoikseen ja sidoin ne yhteen trikookuteen pätkillä.


Aih, miten houkuttelevilta ne nyt näyttävät! Ja niitä on paljon helpompi selatakin. Tässä nipussa on puseroita.


Pienen Google-avusteisen blogikierroksen perusteella ompelijat säilyttävät kaavojaan vaikka sun miten: mapeissa, pahvilaatikoissa, kirjekuorissa, käsityölehtien välissä, kartonkihylsyn ympärille rullattuina... 

Oma järjestelmäni on jonkinlainen pinon ja kansion yhdistelmä. Muovitaskut voisi tietenkin myös mapittaa, mutta en millään raaskinut luopua sievästä piirustussalkustani... ainakaan ennen kuin keksin sille jonkin toisen käyttötarkoituksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti