22. kesäkuuta 2015

Pöksyt olalle

Kesäsäät vaikuttavat toistaiseksi suosivan sisätiloissa harrastamista, joten piti hommata lisää kankaita. Uskaltauduin ensi kertaa tilaamaan niitä netistä. Pakettia odotellessa pöyhin kaappeja.


Kangaslaatikossani oli lähinnä pieniä jämätilkkuja, mutta löytyi kaapista sentään miehen vanhat rikkinäiset caprit. Niistä syntyi rento, pieni olkalaukku.


Tein vuorin jämäpuuvillasta ja ompelin siihen muutaman pientavarataskun. Suuaukkoon laitoin vetoketjun ja hihnaksi vanhan vyön. 


Minni tuli apuriksi sovittamaan olkahihnan pituutta.


Laukusta tuli oikein näppärän kokoinen ja mallinen. Siihen mahtuvat juuri sopivasti oleellisimmat kesämenokamat: kännykkä, lompakko ja sateenvarjo.


Kangastilaukseni saapui laukkuprojektin loppusuoralla. Matkaan kului tasan viikko. Tilasin kankaita.com-sivustolta, joka on saksalaisen fabfab Oy:n suomenkielinen verkkokauppa. Vastaava sivusto löytyy 12 Euroopan maahan mukautettuna, ja selasinkin myös brittiversio myfabrics.co.uk:ta vertaillakseni joidenkin kankaiden kuvauksia.

Erityisen hyödyllisiksi koin käyttäjien kirjoittamat arvostelut, jotka eivät jostain syystä ole lainkaan näkyvissä suomenkielisellä sivustolla. Brittikaupassa arvostelut näkyivät kootusti eri kieliversioista, ja Google-kääntäjän avulla niistä sai mainiota lisätietoa kankaista.


Ensihiplailun perusteella kankaat vaikuttavat laadukkailta ja vastaavat kuvauksia hyvin. Mittasin ne ennen pesua, ja kaikissa mittaan leikatuissa paloissa oli 10-16 cm ekstraa. Valmis alepala oli täsmällisesti metrin mittainen kuten pitikin.

Minkähän näistä ottaisi ensimmäisenä työn alle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti