25. toukokuuta 2015

Ava

Edellisessä blogikirjoituksessa esiteltyjen lapasten jälkeen teki mieli neuloa jotain keväisempää. Lankalaatikkoni oli, kuten tavallista, pullollaan villaa - en oikein välitä "kesäkuiduista". Pienen penkomisen jälkeen löytyi onneksi vyyhti Ohutta Pirkkalankaa, josta sai aikaan jotain kevyttä ja ilmavaa.


Mallin nimi on Ravelryssa Ava, ohjesivustolla nähtävästi Luxurious Lace Shrug. Ohje on ilmainen, mutta lataaminen vaatii rekisteröitymisen sivustolle.

Mallineule oli minulle uusi tuttavuus. Se näyttää monimutkaiselta mutta muodostuu ihan peruslisäyksistä ja -kavennuksista, joita tehdään joka neljännellä kerroksella. Työn reunassa näkyvät aallot muodostuvat itsestään. 

Kun suurin osa kerroksista oli silkkaa sileää ja mallikerran vaihtuminen 16 kerroksen välein piti mielenkiintoa sopivasti yllä, hihatin valmistui tosi nopeasti. 


Neuloin hieman paksummasta langasta kuin ohje neuvoo, joten loin silmukat pienimmän koon mukaan. Tein hihoista kuitenkin huomattavasti pidemmät. Pingotuksen jälkeen pituus hihansuusta toiseen on 75 cm, ja ompelin hihasaumoja 15 cm matkalta. Lankaa kului 75 g. 


Mallissa ei ole hihansuiden joustinten lisäksi mitään muita muotoiluja, joten hihat ovat aika väljät, etenkin kun ne yltävät omassa versiossani paljon pidemmälle. Hihoista voisi saada napakammat pingottamalla ne maltillisemmin kuin keskiosan. Tällaisinakin kelpaavat kyllä ihan hyvin - tämä on varmaankin ensimmäinen tekemäni hihatin, joka ei kiristä mistään kohtaa!


Minnillekin kelpaisi. Jätin neuleen hetkeksi pöydälle odottamaan saumojen ompelua, ja jo oli kissapyöriäinen karvoittamassa sitä. Valitettavasti en ehtinyt napata edustavampaa kuvatodistetta. Tilanne vaati priorisointia ja päätin pelastaa neuleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti