19. huhtikuuta 2015

(Oh So Few) Chocolate Squares

Kevään edetessä iski akuutti ohuempien sukkien vaje, kun pari vuotta sitten valmistuneet keltaiset Paraphernaliat kuluivat harmillisesti puhki. 

Ajattelin ensin tehdä Kalajoet - taas kerran. Ne ovat joustavan kuvionsa ansiosta ylivertaisen istuvat ja kuitenkin mukavan kevyet jaloissa, kun suurin osa sukista on sileää. 

Lankalaatikon värimaailma ei kuitenkaan sopinut yhteen vesistöteeman kanssa, joten ryhdyin pohtimaan, millaisen muunlaisen joustavan kuvion jokien kohdalle voisi istuttaa. Pitkän ja ankaran testitilkkuilun jälkeen syntyivät nämä suklaapalasukat.


Sukat ovat paljon velkaa esikuvilleen. Ruutukuvion lisäksi eroa löytyy kantalapusta, josta tein vahvistetun, ja varren joustimesta. Ja silmukoita taitaa ylipäätään olla muutama enemmän. 

Yhtäläisyyksistä huolimatta rohkenin kirjoittaa mallin omaksi ohjeekseen. Ei sitten tarvitse itsekään yhtä pitkän kaavan mukaan pähkäillä, kun seuraavan kerran iskee vaje.

Vaikka suunnittelussa kesti, sukista tuli lopulta superhelpot ja -nopeat neuloa, kun kuviokin on pelkkää oikeaa ja nurjaa.


Mallia Ravelryyn lisätessäni törmäsin outoon ongelmaan: en saanut ohjetta menemään kiltisti omaan "kauppaani", vaan sivusto loi väkisin toisen, oletusnimisen lähteen. Ehdin kiukutella hyvän aikaa ennen kuin löysin kohdan, josta sain ohjeen siirrettyä oikeaan paikkaan. Siispä muistilapuksi minulle ja muillekin: lähdettä ei muuteta pro-osiosta, vaan mallin omalta sivulta edit-kynää klikkaamalla!

1 kommentti:

  1. Havahduin juuri samaan ongelmaan. Kahdet ohuemmat lempisukkani hajosivat totaalisesti pohjista, joten nyt on sukkapula! Suklaapalasukkasi ovat kyllä todella herkullinen paikkaus tähän vajeeseen :)

    VastaaPoista