15. huhtikuuta 2015

Keijun lapaset

Tiesittekö, että hammaskeijulla on vähemmän tunnettu kollega, lapaskeiju? Se tuo uudet lapaset postilaatikkoon, jos vanhat joutuvat kadoksiin tai jäävät pieniksi.


Sain luvan tehdä ystäväni tyttärelle hieman suuremmat lapaset. Kovin pienet tuli tosin uusistakin - vastaanottajalla on ikää vajaat viisi kuukautta.

Värillä ei kuulemma ollut väliä, joten kaivelin lankalaatikkoani ja löysin pesunkestävää villaa ärhäkän turkoosina ja rauhallisempana tummansinisenä. Mikäs se sopivampaa, sukupuolten värikoodaushan on ihan passé!


En ole juurikaan neulonut vauvoille, joten koon arvioiminen tuntui aika hankalalta. Onneksi sain ohjenuoriksi joitakin selkeitä senttimittoja. Koko varsi joustaa aika reteästi, joten toivottavasti nämä ovat myös kätevät pukea.

Aloitin kärjistä, jotta sain kämmenosasta helposti mittojen mukaisen. Rannekkeeksi tein pätkän 2 o, 2 n -joustinta samalla silmukkamäärällä. Sitten lisäsin reilusti silmukoita ja neuloin varren 4 o, 1 n ja 2 o, 3 n -joustimia. Päättelin silmukat mahdollisimman joustavasti Knittyn ohjeen mukaan.

Lankaa kului noin 30 g, ja tummansinistä jäi jäljelle vain tuo ylemmässä kuvassa näkyvä pikkuruinen nöttönen. Enempiin raitoihin siitä ei olisi enää riittänyt, mutta muutaman sydämen sain kirjottua koristeiksi. Ajattelin, että sen verran saa hempeillä. Miehen mielestä näyttävät kuulemma kärpäsiltä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti