15. maaliskuuta 2015

Kaissit

Nyt olen ylpeä: suunnittelemani lapaset pääsivät mukaan uusimpaan Ullaan!


Siellä ne ovat samassa lehdessä, jossa niin monet kotimaisista neuleidoleistani ovat aiemmin julkaisseet ohjeita! 

Lukijana suhteeni Ullaan on ollut läheinen jo kauan. Neuleharrastusta aloitellessani se oli tärkein inspiraation ja ohjeiden lähteeni. Vaikka ylivoima laantui liityttyäni Ravelryyn ja opittuani lukemaan myös vieraskielisiä ohjeita, katsastan edelleen jokaisen numeron huolella läpi ja turvaudun säännöllisesti artikkeliarkiston tekniikkavinkkeihin. 


Itse lapaset valmistuivat jo viime vuoden puolella, maanisen suunnitteluvimman seurauksena. Yritin viikkotolkulla luoda lapasmallia, joissa olisi hillityn säännöllinen pintakuvio ja leveä, toispuoleinen palmikko. Tein valmiiksi asti viisi erilaista oikean tai vasemman käden lapasta sekä lukuisan määrän puolikkaita, kunnes tuskastuin koko yritykseen ja päätin tehdä jotain yksinkertaisempaa. 

Tykästyin ajatukseen vinoraidoista, jotka kiertyisivät lapasten kärjissä sädekavennusten myötä yhteen. Raitojen väliin lisäsin mininyppyjä antamaan lisää tekstuuria. Koska en halunnut kerroksen alkamiskohdan kiertävän kuvion mukana, katkaisin kuvion pienellä palmikolla. 

Hyvän aikaa sen jälkeen, kun lapaset olivat valmistuneet ja ohje kirjoitettu, selailin kirjastossa talven Interweave Knits -lehteä. Olin saada sätkyn, kun bongasin muuan lapasmallin, jossa oli yhdistetty nyppyjä ja koholle nousevia vinoruutuja. 

Vedettyäni hetken henkeä sain vakuutettua itseni siitä, etteivät mallit ole läheskään samanlaiset: toisessa on raidat ja toisessa ruudut, taustatekstuurina toisissa nurja ja toisissa oikea, nypyt ovat aivan eri kokoluokkaa, peukalo- ja rannekeratkaisut ovat vallan erilaiset, eivätkä minun lapaseni ole kämmekkäät.

Huh, tulipahan koettua sekin, että säikähtää matkineensa mallia, jota ei ole edes koskaan nähnyt!

Ja katsokaas muuten Paige Reisenfeldin Quickdraw-puseroa, jonka ohje julkaistiin juuri tässä kuussa. Sillähän on jotain yhteistä tammikuussa valmistuneen 100 Golden Shoesin kanssa! Ihmeellistä, miten sitä voi tehdä jotain muka ihan omasta päästään, ja toisella puolella maapalloa joku pohtii samaan aikaan jotain samansuuntaista.

1 kommentti: