11. tammikuuta 2015

Totorot

Uusien opiskelukuvioiden ansiosta olen viettänyt syksyn ja talven säästökuurilla. Henkilökohtaisten rahoitusmarkkinoiden mullistus ei kuitenkaan ole vaikuttanut neuleharrastukseen, kiitos anteliaan lähipiirin. 

Toissajouluna - siis jouluna 2013 - sain lahjakortin Lankamaailmaan. Siitä riitti koko viime vuoden tarpeisiin, omilla pennosilla hankin vain muutaman kerän Novitaa. 

Joululahjalangoista valmistuivat myös nämä Totoro-lapaset miekkosen kouria lämmittämään.


Tein samat muokkaukset kuin edellisessä Totoro-parissa: kämmenselkään onteloneuleena suurempi kaavio katakana-teksteineen, kämmenpuoli ja peukalot yksiväristä, yksinkertaista sileää. Harmaalla langalla neuloin siis aina täysiä kierroksia, mutta valkealla vain kämmenselän puolta edestakaisin. 

Joka toisen kerroksen neulominen ensin oikealta vasemmalle (harmaalla) ja sitten vasemmalta oikealle (valkealla) on hieman työlästä, mutta lopputulos on hyvinkin vaivan arvoinen. Tuskin olisin saanut aikaan yhtä siistiä jälkeä kirjoneuleena, sen verran paljon mallissa on pitkiä langanjuoksuja. Peukaloiden pikkutotorot kirjoin jälkikäteen.


Totoroiden valmistumisen myötä toissajouluisia lahjalankoja on jäljellä enää parin Maija-kerän verran, ja nekin on varattu eräisiin villapaidan hihoihin, jotka ovat jo tovin odottaneet inspiraation comebackia keskeneräisten laatikossa. 

Mutta ei hätää! Kaapissa odottaa kasa ihanaa villatakkilankaa - ensimmäinen ostos kollegoilta viime syksynä saamallani Lankaidean lahjakortilla, joka riittänee vallan mainiosti tämän vuoden tarpeisiin.

Kiitos siis lahjojille harrastustoiminnan tukemisesta ja köyhän neulojan mielenterveyden vaalimisesta!

2 kommenttia:

  1. Ihanat Totorot, ja tosi tyylikkään väriset! En ollutkaan tätä ennen ajatellut, että pelkät kämmenselät voisi tehdä ontelona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mies otti nämä heti käyttöön, ja kämmenselät kuulemma pitivät yllättävän hyvin viimaa pakkasella pyöräillessä.

      Poista