25. tammikuuta 2015

100 Golden Shoes for My Irish Pony

Suuremmilla neuleprojekteillani on taipumus vähän venähtää, vaikka varsinaisia ongelmia ei matkalle osuisikaan. Tämän villapaidan taru alkoi reilu vuosi sitten, kun keksin haluta leijonankeltaisen paidan, jonka etuosa olisi yhtenäistä, säännöllistä palmikkoneulepintaa.


En löytänyt mieleistä mallia, vaikka selasin Ravelrya tuntitolkulla ja lisäksi kaikki kirjaston lehtivaraston Modat, Novitat sekä Suuret ja Kauneimmat käsityöt. Päätin siis kehitellä sopivan kuvion itse. Lukuisten yritelmien ja viritelmien jälkeen päädyin jonnekin Grey Havensin ja vanhasta Modasta bongaamani palmikkopaidan välimaastoon.

Neuloin paidan aivan innoissani hihoja vaille valmiiksi, mutta sitten tuli stoppi. Ja sitähän kestikin sitten kuukausikaupalla, yli kevään, kesän, syksyn ja alkutalven. 


Paitaparka! Sinne se hautautui keskeneräisten laatikkoon yhdessä erään vieläkin pitkäikäisemmän villatakkiprojektin kanssa, vaikkei kummassakaan ollut mitään muuta vikaa kuin tylsät, yksiväriset hihat sileää neuletta.

Siellä tämä varmaan vieläkin lojuisi, ellei miekkonen olisi keksinyt ilkeän nerokasta sääntöä: saan aloittaa yhden uuden yläosan per valmistunut hihapari. Ja nyt oli aivan pakko päästä aloittamaan seuraava villatakki...

No, mitäpä tuosta, vaikka projektit vähän venyvät. Dediksiä on ihan tarpeeksi harrastusten ulkopuolella, ja tästäkin paidasta tuli lopulta oikein kiva.


Kokeilin ensimmäistä kertaa tällaista hiharatkaisua, jossa istutetun hihan linjoja mukaillaan saumattomasti lisäyksin ja kavennuksin. Hihoista tuli melkoisen istuvat ottaen huomioon, että sävelsin pitkälti omin päin katsoen mallia vain jostain sattumanvaraisesta blogista (jota yritän nyt kuumeisesti jäljittää uudelleen). Hieman kiristää tuosta kainalon etupuolelta, mutta pienin viilauksin tällaisia voisi kokeilla uudemmankin kerran.

2 kommenttia:

  1. Siis aivan valtavan upea! Rakastan väriä ja etenkin tuota palmikkopintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Väri on yksi suosikeistani, ja etenkin Gjestalin langoissa (tässä Maijaa) sävy on mielestäni tosi kirkas ja kaunis.

      Poista