29. lokakuuta 2014

Langanjämiä lumessa

Silloin tällöin Ravelryä selaillessa ihastuu sellaisiinkin malleihin, jotka eivät tunnu sopivan omaan neuloja-minäkuvaan.


Julistan säännöllisin väliajoin, etten pidä virkkaamisesta. Minulle ei muka kerry juurikaan jämälankoja, koska ostan lankaa aina tiettyyn projektiin ja pyrin arvioimaan menekin tarkkaan (lue: olen pihi). Ja ainakin vältän tarkoin malleja, joissa on pääteltävänä tuhannen langanpäätä.

Silti tykästyin näin ilmojen viiletessä Flowers in the Snow -täkkiin ja värkkäsin pienen torkkupeiton suurelta osin jämälangoista.


Jos malli onkin epädiutumainen, niin ainakin täkin värit ovat niin minua kuin olla voi. Ympyrät on virkattu lukuisten vanhojen projektien tähteistä. Sain kasaan kaikkiaan 120 ympyrää, ja niiden yhdistämiseen kului tasan kolme kerää Nallea. Valmiin täkin koko on noin 120 cm x 100 cm.


Itselleni mallin suurin viehätys on pitsimäinen vaikutelma, joka syntyy, kun ympyröihin virkataan neliömäinen reunus ja palat yhdistetään samalla toisiinsa. Ihan hämmennyin huomatessani, että moni täkin tehneistä on päättänyt virkata tai ommella palat koko reunoistaan yhteen. Kauneus todella on katsojan silmässä. 


Kuvasta näkyy hyvin, kuinka vasta pingotus tuo "pitsikuvion" esille. Yhtä hyvin näkyvät alkeelliset pingotusvälineeni - alustana toimii vanha joogamatto. Eihän täkki siihen mahtunut, mutta päätin olla pinkoilematta ja käänsin vain loput maton taustapuolelle.


Sikäli joogamatto on kätevä, että sen voi helposti ripustaa eläinten ulottumattomiin sujauttamalla yläreunan vaatekaapin oven väliin.


Terrieriherran mielestä koko pingotustouhu oli ihan turhaa. Täkki olisi kelvannut käyttöön ilmankin. Liekö suosion salaisuus langan vieno lampaantuoksu?


Tämä koira on kyllä varsinainen linssilude. Jostain se aina ilmestyy paikalle, kun joku ottaa kameran käteen.

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä kaunis ja todella taidokasta työtä. Pitsinen reunus viehättää omaakin silmää kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Tuo yhdistämistekniikka tekee lisäksi peiton kasaamisesta tosi addiktoivaa puuhaa. Ympyräpinot muuttuvat kuin huomaamatta täkiksi.

    VastaaPoista