20. heinäkuuta 2014

Vahti II

Neuloin pitkästä aikaa jotain neulekirjan ohjeella. Tämä on Doorstop Cat Sue Stratfordin kirjasta Knitted Cats and Kittens.


Neulelehdet ja -kirjat ovat omalla kohdallani jääneet lähes tyystin nettiohjeiden jalkoihin. Mallineuleita sisältäviä neulekäsikirjoja tykkään kyllä selailla omia suunnitteluprojekteja varten, mutta valmiit ohjeet etsin Ravelrysta ja lataan netistä. Kissa-aiheisia ovistoppereita ei kuitenkaan ollut netissä tyrkyllä kovin montaa, ja sattumalta Stratfordin kirja löytyi paikallisesta kirjastosta.

Pakko myöntää, etten erityisemmin nauttinut kissan tekemisestä. Tykkään malleista, joissa on mahdollisimman vähän saumoja, ja hahmotan ohjeet helpommin, jos niissä käytetään kaavioita. Tämä kissa koostuu viidestä erillisestä kappaleesta, ja ohje on monisivuinen litania, jossa jokainen kerros on kirjoitettu auki.

Kaiken kirotun saumojen ompelun ja langanpäiden päättelyn jälkeen tästä tuli kuitenkin oikein hyvä vahtikissa. Tukeva ja tanakka. Se ryhtyy nuoruuden innolla vartioimaan kylpyhuoneen ovea Vahti I:n jäädessä eläkkeelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti