24. heinäkuuta 2014

Cernit-sealyt

Lupauduin jälleen seuralaisen ominaisuudessa mukaan koiranäyttelyihin. Tällä kertaa kyseessä ovat hieman suuremmat kekkerit: World Dog Show eli Maailman Voittaja -näyttely 2014 järjestetään elokuun alussa Helsingissä. Näyttelyyn on ilmoitettu mukaan peräti 21 247 koiraa, jotka edustavat 360 eri rotua.

Tapahtuman koko hahmottuu ehkä paremmin yksittäisiä rotuja tarkastelemalla. Fanitettavani on sealyhaminterrieri, joita on suomalaisissa kv-näyttelyissä mukana yleensä noin 1-6. Maailman Voittaja -näyttelyyn on ilmoitettu 37 sealya. En ole ikinä nähnyt niin montaa yhtä aikaa, ja tuskin tulen enää koskaan näkemään.


Kun kerran lupauduin mukaan tähän hulluuteen, ajattelin tehdä sen perusteellisesti. Valmistin siis käsityönä aitoja fanituotteita: cernit-massasta muotoiltuja sealyham-rintakoruja!


En ollut koskaan aiemmin tehnyt mitään askartelumassasta. Hämmentävän hauskaa puuhaa! Jos menee pieleen, senkun lyttää, vetreyttää ja muotoilee uusiksi. Joskin huomasin pian, että tälle rodulle niin tärkeä hohtavanvalkea turkki saattaa useamman uudelleenmuotoilukerran jälkeen hieman harmaantua. 

Minulla ei ollut käytössä sen kummempia apuvälineitä kuin pieni mattoveitsi sekä pari voipaperilla päällystettyä leikkuulautaa, joiden välissä litistin massapalaset. Niillä sain aikaan ihan kivat wuffet. 


Uunissa kovettamisen jälkeen kiinnitin koirien taakse pikaliimalla koruneulat. Tajusin liian myöhään, että neula kannattaa kiinnittää mahdollisimman lähelle yläreunaa, jotta koru ei kankaaseen kiinnitettynä keikkaa eteenpäin. Pikaliima tarttuu massaan erittäin tukevasti noin nanosekunnissa, joten ensimmäisestä koirasta tuli ns. lemmikkiluokkalainen.


Olisikohan tällä kvartetilla saumaa kasvattajaluokassa? Tarpeeksi läheltä katsottuna jokainen on kyllä ihan erilainen. Massaa kului reilusti alle puoli pakettia, joten vielä voin jatkaa jalostustyötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti