12. toukokuuta 2014

Usvamaisuuksia

Olipa kerran kissa, jolla ei ollut kotia. Se oli pieni, harmaa ja ihan pöljä. 


Tiesin heti, että olemme kuin luodut toisillemme.

Saahan eläimen kanssa harrastaa ja touhuta kaikkea erikoisempaakin, mutta minulle lemmikkien kanssa elämisessä tärkeintä on ilo, jonka niiden jokapäiväisten puuhien ihmettely tuottaa. Tähän tarkoitukseen Usva on täydellinen seuralainen. Se on harvinaisen taitava hauskuuttamaan ihan vain normaalilla olemassaolollaan. 

Yksi Usvan omituisuuksista on sen ääniraita. Saapuessaan Usva oli hyvin hiljainen. Iiiiiiii se sanoi halutessaan ruokaa. Minnin avustuksella Usva on oppinut melko uskottavan kissamaisen mourun, jota se käyttää lähinnä houkutellessaan kaveria leikkiin. Sen peruslausahdus on kuitenkin yhä kissalle aika omituinen rrä-ä. Kun Usva innostuu, se juoksee ympyrää ja pitää merkillistä hrrrrrrn-hurinaa. 

Myös Usvan liikeradat ovat kaukana kissamaisesta sulokkuudesta. Se juoksee lelujen perässä kirjaimellisesti päin seiniä ja saattaa hyvinkin liukastella alas tuolinkarmeilta. Pahimmille tärskyille en sentään kehtaa nauraa, mutta kieltämättä yksi suurimmista arjen riemuistani ovat Usvan mahtavat asennot.


Kunnon kissan tavoin Usva peseytyy monta kertaa päivässä. Mutta toisin kuin Minnin, jolla on tarkka ja järjestelmällinen ote henkilökohtaisen hygienian ylläpitoon, Usvan peseytyminen vaikuttaa melko kaoottiselta. Se ottaa vähän sieltä täältä ja saattaa unohtua tuijottelemaan pitkäksi aikaa ympäriinsä kesken operaation.

Usva osaa myös nukkua melkein missä tahansa asennossa. Tässä esimerkiksi tyylipuhdas pallo.


Tässä taas aivan toisenlainen torkkuasento. Ja paheksuva tuijotus, kun suvaitsin herättää kesken tärkeiden nokosten hamuamalla pöydältä papereita.


Useimmiten Usva makoilee teräsmiesasennossa, toinen tassu ojossa. Yllättävästi tassulle löytyy aina tilaa, vaikka Usva tykkää hakeutua erityisesti ahtaisiin väleihin. 


Joskus tassu on hyvä johtolanka.


Valokuvissa tassuasento saa Usvan näyttämään joskus aika pomolta. 


Yleensä se kuitenkin onnistuu näyttämään kuvissa keimailevalta...


... tai ihan vain pöljältä.


Okei, tätä viimeistä on ehkä vähän photoshopattu.


2 kommenttia:

  1. Totaalireps mäkihyppykissalle :D

    VastaaPoista
  2. https://www.dropbox.com/s/zsgk2fqrrjks6tr/themostinterestingcatintheworld.jpg

    VastaaPoista