8. toukokuuta 2014

Pikkuprojekteja

Kevät kiitää ja projektit kasautuvat. Jotain pientä olen sentään ehtinyt saada valmiiksi.


Kollegan tyttären esikoiselle neuloin pikkuriikkiset tossut. Mallin nimi on Blue Steps. Kylläpä niistä tulikin minimaaliset. Lankaakin kului ihan säälittävän vähän. Mahtuivat ne kuulemma kuitenkin jalkaan. 


Tämä pikkuinen puolestaan on hetken mielijohteesta askarreltu uusi neulankantajani. Ohje osui silmääni, kun selailin Ravelryn uusimpia malleja. Vanhan neulatyynyn täytteet olivat jo jonkin aikaa yrittäneet paeta pihalle ja minulla sattui olemaan juuri siiliin sopivat langanjämät kaapissa, joten tartuin heti toimeen. Aikaa kului noin yhden Komisario Morse -jakson verran + teenkeittotauot. 

Alkuperäisessä ohjeessa siilillä on myös jalat, mutta jätin ne tekemättä ja laitoin tilalle kuminauhalenkin. Olen nimittäin tottunut kiinnittämään neulatyynyn vasempaan ranteeseeni. On hirmuisen kätevää, kun tyyny ei kieri jatkuvasti kadoksiin kankaiden tai kaavojen alle. Samalla se pysyy takuulla poissa karvaisten seuraneitieni ulottuvilta. Pikkuötököitä muistuttavat nuppineulojen päät kun kiinnostavat aina, kuten kuvasta näkyy.


Eilen ilostutin itseäni siivoamalla käsityökaapin. Raivasin keskeneräiset projektit omaan laatikkoon hyllyiltä pyörimästä ja siirsin materiaalit läpinäkyviin lootiin. Nyt on niin siistit pinot!

Omistan näpertelijäksi varsin maltillisen kokoelman lankaa ja kankaita, sillä hankin uutta vasta kun päätän mallin ja pystyn laskemaan menekin. Mutta ainahan jämälankoja kertyy ja ompeluprojektit vaativat joskus pidempää hauduttelua, joten ajoittain pienikin varasto kaipaa järjestämistä. Kenties läpinäkyvät laatikot kannustavat paremmin siihen, että järjestys myös pysyy yllä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti