19. marraskuuta 2013

Marras

Jipii, ne ovat valmiit! Marras-sääriäiset!


Päätin aiemmin syksyllä tehdä ohuehkosta langasta säärystimet, jotka menisivät ensin nilkkureiden ja tennareiden kanssa ja mahtuisivat myöhemmin talvella saappaiden varsiin. Niiden piti olla jalkoja myötäilevät, joustavat ja valumattomat, tarpeeksi pitkät ja sievät, mutta ei liian monimutkaiset neuloa. Kun mikään malli ei näyttänyt täydelliseltä, tein oman.


Niinpä niin, helpommin sanottu kuin tehty. En viitsi edes laskea, montako kertaa aloitin alusta kehitellessäni täydellistä kuviokokoonpanoa. Piirtelin lukemattomat ruutupaperit täyteen, laskeskelin jaollisuuksia yhä uudelleen ja tein ainakin kolme (3!) mallitilkkua. 

Sitten löysin neulekaaviofonttien ihmeellisen maailman. En ollut tiennyt sellaisia olevan olemassakaan! Piirsin koko suunnitelmani uudelleen Kauri Knits -fontilla, jonka voi ladata netistä ilmaiseksi omaan ja ilmaiskäyttöön. 

Fontilla kirjoitettuja kaavioita oli helppo muokata sitä mukaa kun neule edistyi, ja kun päättelin ensimmäisen säärystimen silmukat, oli ohjekin käytännössä valmis. Koeneuloin sen mukaan toisen kappaleen, maanittelin viikonloppuvieraan ottamaan valokuvat ja läväytin ohjeen saataville Ravelryyn vailla suurempia suorituspaineita. Jännä nähdä, josko joku todella kokeilisi tehdä tällaiset! Joku on ainakin jo ehtinyt tykätä ohjeesta...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti