11. toukokuuta 2013

Risuja ja ruusu(papu)ja

Terveiset parvekkeelta!

Palasin juuri suosikkikeväthommastani, rakentamasta tukia ruusupavuille. Tämä on kolmas vuosi kun istutan niitä parvekelaatikoihin, ja vaikka parveke on vaihtunut joka kerta, tuet olen aina tehnyt samalla tavalla. 


Kaupan symmetriset valmistuet ovat minusta persoonattomia, joten olen rakentanut omat risuista. Parhaiten tähän tarkoitukseen sopivat kohtuullisen suorat risut, joissa saa mieluusti olla oksantynkiä. Pystytolpiksi laitan vähän paksummat risut, ja köytän sitten sidontalangalla ohuempia poikkipuiksi. Tuista tulee joka kerta hauskasti uniikit.


Tein kumpaankin laatikkoon tuen erikseen, jotta voin vielä tarvittaessa pelastaa taimet yöksi sisälle. Ruusupapuset ovat niin kovin pieniä...


Pavut kasvavat tietenkin pian yli näistä tuista, mutta siinä vaiheessa ne ovat jo niin taitavia kiipeilijöitä, että riittää kun sitoo risujen yläpäihin narut ja virittelee ne ylöspäin. Hätätilassa jopa jeesusteippi riittää narujen yläpäiden kiinnittämiseen seinään. Testattu on!


Ensimmäiset krassitkin itävät. Kylvän taimet aika myöhään, koska jokainen päivä esikasvatusta sisällä kissojen reviirillä lisää tapaturmariskiä. Minusta krassit ovat oikeastaan parhaimmillaan ihan pikkuisina,  niiden sirkkalehdet ovat niin sievät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti