6. huhtikuuta 2013

Kangaskaupoilla

Minulla on hieman ongelmallinen suhde Suomen suurimpaan kangaskauppaketjuun.

Aiemmin talvella marssin Helsingin keskustan myymälään aikomuksenani ostaa kankaat pariin hameeseen, mutta jouduin poistumaan tyhjin käsin. Kaikki pöydät tuntuivat olevan täynnä ruudullisia kevätkankaita, eikä mitään jämäkämpää abstraktikuvioista löytynyt.

Sittemmin selailin vanhoja käsityölehtiä ja löysin kivan ruutupaidan ohjeen. Polkaisin siis pyörälläni lähimpään saman ketjun myymälään hakemaan ruutupuuvillaa. Löysinkö ruutuja? En tietenkään. Ne suorastaan loistivat poissaolollaan kyseisen myymälän valikoimassa. Sen sijaan löytyi täydellinen hamekangas. Siitä tuli kellotettu kaarrokehame (Joka tyypin kaavakirja).


Purin sydäntäni ystävälleni, joka niin ikään näpertää mielellään vaatteita. Hänellä ei koskaan ole vastaavia ongelmia. Ystäväni inspiroituu löytämistään kivoista kankaista ja langoista. Hänen täytyy saada ensin käsiinsä materiaalit, joiden pohjalta hän alkaa tehdä mitä tekeekin, yleensä ilman tarkkaa suunnitelmaa. 

Kadehdin tätä taitoa hieman. Mitä kaikkea hienoa ystäväni onkaan taikonut palalaareista esiin penkomistaan aarteista. Minun taas täytyy etsiä ensin kiva ohje tai suunnitella malli tarkkaan mielessäni, piirtää kuvia ja tehdä laskelmia. Vasta sitten osaan hankkia tarvikkeet. Tiedän täsmälleen, mitä olen hakemassa, joten en yleensä löydä ihan mieleistä. Arvata saattaa, että minulla on kovin pieni lanka- ja kangasvarasto, ainakin ystävääni verrattuna.

Tai on ollut tähän saakka... Nyt asun petollisen lähellä pikkuista kangaskauppaa, jonka hyllyt ovat täynnä täydellisiä (mutta valitettavan tyyriitä) kankaita joka kerta, kun vain astun sisään liikkeeseen. Tällä viikolla menin ostamaan vetoketjun hametta varten ja tulin ulos kahden kankaan kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti