10. heinäkuuta 2012

Kukkamekko

Ei suvea ilman sukujuhlia. Ja mikäs sen parempi syy askarrella uusi mekko.

Tämän mekon kaavat muokkasin kevättalvella tekemästäni mekosta. Lähtökohta on siis tässäkin ollut Joka tyypin kaavakirjan volankimekko, vaikka lopputulos alkaa jo olla aika kaukana siitä.


Ehkä alan pikkuhiljaa lähestyä ompeluksissani samaa tilannetta kuin neuletöissä: uskallan muokata kaavoja mieleisemmiksi, tarkkailen enemmän keskeneräistä työtä kuin ohjetta, ja improvisoin tarvittaessa muutoksia kesken urakan. Mutta vielä on paljon opittavaa, eikä tälläkään kertaa selvitty ilman ratkojaa.

Mekon seuraksi neuloin Little Silk Shrug -hihattimen. Aiemmin tekemääni punaista on tullut käytettyä paljon, ja halusin hillitymmän version, jonka voin juhlien jälkeen ottaa vaikka työkäyttöön.


Epäilin viimeiseen asti kangasvalintaani, sillä kukkamekot eivät ole omin juttuni. Lopputuloksessa kuosi näyttää kuitenkin kivemmalta kuin odotin. Kenties olen matkan varrella ehtinyt tottua ajatukseen perinteisestä kukkamekosta. Menköön siis tämän kerran. Ensi kesänä on kuitenkin taas uudet juhlat ja uudet mekot.

1 kommentti:

  1. Upea! Toi kukikas kangas tekee mekosta tosi klassisen ja vintagehenkisen :)

    VastaaPoista