8. helmikuuta 2012

Risoja farkkuja

Sain taannoin lahjaksi kolmet rikkinäiset farkut. Jotkut miehet sitä sitten tietävät, mistä tytöt tykkäävät!

Ei kun ihan tosissaan. Lahjasta on riittänyt paljon riemua.

Ensimmäisestä housuparista tein hameen. Pelkkä kiilan lisääminen lahkeiden väliin ei tällä kertaa toiminut, koska lähtökohtana olivat miesten farkut, joissa kaikki on isompaa. Jopa taskut. Nyt ymmärrän, kuinka jotkut miehet pystyvät pitämään lompakkoa takataskussa! Tähän saakka se on ollut minulle täysi mysteeri.


Leikkasin ronskisti pois etu- ja takasaumat, avasin sivusaumat ja kavensin niistäkin, siirsin edestä irti ratkomani vetoketjun sivulle ja tein lahkeesta kiilan etukappaleeseen sekä uuden vyötärökaitaleen.


Hengaan yleensä kotioloissa juuri tämän mittaisessa hameessa, ja ainakin siihen käyttöön tämä kelpaa hyvin.

Toisesta farkkuparista väsäsin olkalaukun. Tässä tapauksessa yritin säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäisiä, tikattuja saumoja. Sivusaumoista jouduin kuitenkin luopumaan, jotta sain etu- ja takakappaleesta suorakulmaisemman malliset.


Etukappaletta muokkasin vieläkin kulmikkaammaksi tekemällä vetoketjuhalkion tyveen muotolaskoksen. Tikkasin  vetoketjun vierestä niin, että ommel jää piiloon halkion läpän alle. Lopputulos on ihan siisti, kuvassa etukappale on sattunut painumaan muuten vain vähän vekille.


Laukun päädyissä ja pohjassa kiertää lahkeesta leikattu kaksinkertainen kaitale. Tikkasin saumanvarat etu- ja takakappaleisiin ja tein alakulmiin muoto-ompeleet, jotta laukku pysyy paremmin kuosissa. Toisen lahkeen koristeellisesti tikatun sisäsauman hyödynsin olkahihnaksi.


Tein jämäkankaasta vuorin ja tikkasin siihen pari taskua pikkutavaroille. Kiinnitin vetoketjun lahkeesta leikattuihin kaitaleisiin ja ompelin sitten koko komeuden käsin laukun suulle.

Kyhäelmästä tuli jopa hauskempi kuin uskalsin toivoa. Onhan siinä joitakin omituisia saumoja, epäsiistejä reunoja ja väärän värisiä tikkauksia, mutta kierrätysfarkkulaukku saakin näyttää hieman roisilta ja rosoiselta.

Vielä on yksi pari farkkuja kaapissa odottamassa inspiraatiota. Mitäköhän niistä keksisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti