19. tammikuuta 2012

Minnimäisyyksiä

Muistatteko animaatiosarjan Pinky and the Brain (Äly ja Väläys), jossa nerokas ja ei niin nerokas laboratoriohiiri yrittävät joka yö valloittaa maailman?

    

Olen ottanut tavakseni kuvailla kissakämppiksieni luonne-eroa tämän hiirikaksikon avulla. 

Minni on täysin puolueettoman arvioni perusteella maailman älykkäin kissa. Se on tarkkaavainen ja suunnitelmallinen - joskus siitä näkee ihan selvästi, kuinka se punoo ikkunalaudalla maailmanvalloitusjuoniaan. Ulko-ovenkin se osaa avata, jos lukkoa ei muista painaa huolellisesti kiinni. Ja kuten Brain, Minni hermostuu helposti, jos sen ilkeät ja itsepäiset suunnitelmat menevät pieleen. 

Usva sen sijaan on luonteeltaan leppoisampi ja leikkisämpi, mutta joskus hieman... no, kuinka sen sanoisin... NARF! 


Mutta kerronpa salaisuuden. Eivät aivokissankaan touhut aina aivan täysjärkisiltä vaikuta. Minnillä on joukko omituisia tapoja, jotka eivät sovi sen älykkääseen imagoon. 

Minni esimerkiksi menee mielellään päiväpeiton alle nukkumaan. Siellä lienee lämmintä ja rauhallista, mutta ei tämä toiminta mitenkään järkevältä näytä. Ellei sitä tulkitse ylivertaisen nerouden aiheuttaman angstin tai Weltschmerzin ilmentymäksi.


Toinen paikka, mihin Minni tykkää ahtautua, on keittiökaapiston alalaatikko. Tai niin luulin, kun kissa otti tavakseen kiskoa laatikon raolleen ja luikerrella sen sisälle. 


Kerran sitten astelin keittiöön, huomasin laatikon olevan auki ja tyhjillään, ja tönäisin sitä kiinni päin. Laatikoston sisältä alkoi oitis kuulua hirmuista kolinaa, ja pian alalaatikon takaa kömpi esiin äreän oloinen kissaneiti. 


Jatkossa huomasin, ettei Minni koskaan tyydy laatikkoon vaan pujottautuu sen taakse tai alle jäävään tilaan, kyyhöttämään kovalle betonilattialle. Mikä lie motiivi tähän - kenties se suunnittelee kaivavansa sinne salaisen pakotunnelin? 

Varsin huvittava on myös Minnin tapa hakeutua istumaan lampun alle. Epäilemättä valokeilassa on lokoisaa lämmitellä, mutta on se aika typerän näköistä. Valohoitotarkoituksiin Minnille kelpaa aivan yhtä lailla jalkalamppu... 


pöytälamppu...


tai loisteputki. 


Vai onkohan tässä kyse maailmanvalloittajille tyypillisestä tarpeesta päästä paistattelemaan huomion valokeilaan?

Are you pondering what I'm pondering? Kyllähän kaikilla neroilla kuuluu olla omat omituisuutensa. Ja innokas mutta tohelo apulainen, jota syyttää ja kurmottaa jos ilkeät suunnitelmat menevät vikaan.


I think so, Minnie,
but if we didn't have ears, we'd look like weasels.

2 kommenttia:

  1. Piti jo edellisellä käynnillä kommentoida ihania ja ilmeikkäitä kissakuviasi. Ihan mahtavan hienoja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Osa näistä on ystävieni ottamia, heillä on enemmän valokuvaustaitoja ja paremmat kamerat.

    Mutta minulla on parhaat kuvauskohteet kämppiksinä!

    VastaaPoista