26. tammikuuta 2012

Ensi kesän mekko

Kiire on nälän ja riitelyn ohella suurimpia inhokkiasioitani elämässä. Se tekee mukavistakin puuhista ärsyttäviä ja ikävistä velvollisuuksista suorastaan sietämättömiä. 

Töiden ja opiskelun kanssa kiirettä on joskus mahdotonta välttää, mutta ainakaan vapaa-aikaa en päästä sitä pilaamaan. Esimerkiksi kaikenlaisten käsityönäperrysten kanssa olen oppinut ottamaan reilusti ennakkoa. 

Tammikuun loppupuoli onkin minusta ihan sopiva aika aloittaa kesämekon ompeleminen.


Tällä kertaa purettavana oli paljon patoutunutta näperrysintoa, joten valmista tuli ripeästi. Lopputulokseenkin olen tyytyväinen. Erityisen mukavaa oli huomata, että vaikka olen ompelemisessa vielä ihan noviisi, olen jo hieman oppinut "lukemaan kaavoja" sekä muokkaamaan niitä itselleni istuvammiksi ja mieluisammiksi.


Lähdin liikkeelle Joka tyypin kaavakirjan yläosan perusohjeesta, johon tein saman kirjan volankimekon ohjeen mukaiset muutokset (olkaimet, empire-linja). Sitten pyrähdin omille teilleni: piirsin lyhyemmän kellotetun helman, siirsin vetoketjun sivusaumaan ja lisäsin vyön.

Minulla oli etukäteen vahva visio vihreästä mekosta pienillä kuvioilla. Kangaskaupassa ei ollut mitenkään mahdottoman paljon valinnanvaraa ja pelkäsin, että pirteä pikkukukkapopliini yhdistettynä leveäolkaimiseen malliin saattaisi tehdä mekosta turhan retromammamaisen. Tavoitteena kun oli pikemminkin keväinen sirous.


Ihan kiva tästä kuitenkin tuli. Nyt puuttuvat enää mekkokelit. Mutta ei mitään kiirettä, kevät! Vielä on toteuttamattomia talvi-ideoita ja -suunnitelmia...

1 kommentti:

  1. Saako yrittää tehdä samanlaisen,mutta erivärisen?

    VastaaPoista